Šibenska šansona i Dušan Šarac u utrci za nagradu Porin, čak pet nominacija za Matiju Dedića

17.Veljača.2017, 12:15 admin

Čak pet nominacija za nagradu Porin ima Matija Dedić, a po jednu nominaciju imaju Šibenska šansona te Dušan Šarac kao producent Festivala dalmatinskih klapa u Omišu. Finalisti 24. izdanja Glazbene nagrade Porin objavljeni su jučer na svečanoj ceremoniji u zagrebačkom Matis Absolute Loungeu.

Prema glasovima struke najviše nominacija osvojio je album 'Familija' Olivera i Gibonnija. Od 12 nominacija njih pet, Oliver i Gibonni osvojili su za Album godine, Album pop glazbe, Najbolju vokalnu suradnju za pjesmu Sreća, produkciju i snimku dok je skladba Gdje to piše?'  koju izvodi Oliver Dragojević osvojila četiri nominacije, a skladba Udica, u izvedbi Gibonnija, tri.

Slijedi ih Matija Dedić s pet nominacija, dvije za najbolju izvedbu jazz glazbe, jedna za najbolji album jazz glazbe te za najbolji instrumentalnu izvedbu izvan klasične i jazz glazbe.

Dalmatinska šansona Šibenik 2016. nominirana je za najbolji album s raznim izvođačima za što je do sada nagrađena s pet Porina, a šibenskom festivalu to je 17. uzastopna nominacija u toj kategoriji.

Finaliste glazbene nagrade Porin na ceremoniji proglašenja nominacija predstavilo je tridesetak prezentera, među kojima su bili mnogi glazbenici, radijski i televizijski voditelji, a dobitnici u svakoj od 33 kategorije bit će poznati na finalnoj dodjeli 17. ožujka u splitskoj Spaladium Areni. Tko će osvojiti Porinovu statuu odlučit će glasačko tijelo u drugom krugu glasovanja kada će morati izabrati najbolje od najboljih.

 

Šansona 2023