Na jubilarnu Šansonu dolaze poznata irska kantautorica te dobitnik Grammyja s Broadwayja

07.Travanj.2017, 12:36 admin

Branko Viljac i Dušan Šarac, direktorski dvojac Šansone, veliki jubilej će obilježiti tjednom dalmatinske šansone koji će, uz dvije festivalske večeri, 19. i 20.kolovoza, popratiti s gostima iz inozemstva. Prva večer će biti retrospektiva najboljih skladbi od 1998. do 2016. godine, a očekuje vas i bogat show program te gala večer.

Posljednjih desetak godina Šansona njeguje internacionalnu večer i skladbe s europskih festivala, stoga su ove godine u Šibenik pozvali izvođače iz Irske i SAD-a.

-U show programu večeri novih skladbi nastupit će svjetski poznata irska kantautorica Lisa Lambe, a na samom početku tjedna, gala koncert će održati hrvatsko-američka kantautorica Tommi Mischell. Ona će nastupiti uz pratnju američkog benda na čelu s Allanom Slutskyem, dobitnikom Grammy-a za produkciju i aranžman, inače, voditeljem orkestra na Broadway-u uz kojega nastupaju brojne svjetski poznate zvijezde- najavio je Branko Viljac najbogatije izdanje festivala do sad.

Šibenikom će cijeli tjedan vladati duh dalmatinske šansone uz nastupe Massima Savića, Nene Belana, Tedija Spalata, Harija Rončevića, Marka Škugora, Đanija Stipanićeva, i neke od najboljih dalmatinskih klapa kao što su Cambi, Iskon i Intrade.

Za večer novih skladbi objavljen je natječaj koji će trajati do 5. svibnja, a iako je tek raspisan, vlada veliko zanimanje za nastup na jubilarnoj 20. Šansoni, doznajemo od direktora Viljca.

Šansona 2023